Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 1 éjszaka |
Mennyiség |
szelet
|
- 5 db tojásfehérje
- 150 gramm dió darált
- 150 gramm cukornak megfelelő édesítő (nálam 35g negyedannyi)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 75 gramm cukornak megfelelő édesítő (nálam 20g negyedannyi)
- 150 gramm vaj puha
- 1 evőkanál rum
- 45 gramm dió darált
- 5 gramm dió (darált, de lehetne cukormentes fehércsoki is pl)
Hozzávalók
Tészta
Krém
Díszítés
|
|
- A tojásfehérjét nem túl kemény habbá vertemr a sóval. Az édesítőt és diót óvatosan beleforgattam, piskóta jellegű masszát kaptam. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam kb 1 cm vastagon (és a lapot vágtam aztán fel 4 csíkra, amiket egymásra pakoltam). A krémhez a pudingporból, édesítőből és tejből szokott módon pudingot főztem. Miután kihűlt, belekevertem a puha vajat és a rumot, habosítottam. Beleforattam a diót. A lapokat megkenve egymásra rendeztem, kívülről is a krémmel vontam be és megszórtam a pici félretett darált dióval, pár dió darabkával. 1 éjszakát állt a hűtőben.
Mivel negyedannyit használok és a kieső cukormennyiség hiányozna a massza mennyiségéből, 7 db fehérjéből csináltam. Ha valaki 1:1 arányú édesítőt használ, ott nyilván elég az 5 tojás.