Diós szelet
Amolyan Eszterházy-jellegű nagyon diós süti, ezúttal nem torta, hanem szelet formában. Vigyázz, számolandó szénhidrát kevés van benne (kb 60g az egész rúd), kalória azonban bőven (kb 2900 kcal a rúd).
Mennyiség Előkészítés
12szelet 15perc
Sütés/főzés Pihentetés
20perc 1éjszaka
Mennyiség Előkészítés
12szelet 15perc
Sütés/főzés Pihentetés
20perc 1éjszaka
Hozzávalók
Tészta
Krém
Díszítés
  • 5gramm dió(darált, de lehetne cukormentes fehércsoki is pl)
Elkészítés
  1. A tojásfehérjét nem túl kemény habbá vertemr a sóval. Az édesítőt és diót óvatosan beleforgattam, piskóta jellegű masszát kaptam. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam kb 1 cm vastagon (és a lapot vágtam aztán fel 4 csíkra, amiket egymásra pakoltam). A krémhez a pudingporból, édesítőből és tejből szokott módon pudingot főztem. Miután kihűlt, belekevertem a puha vajat és a rumot, habosítottam. Beleforattam a diót. A lapokat megkenve egymásra rendeztem, kívülről is a krémmel vontam be és megszórtam a pici félretett darált dióval, pár dió darabkával. 1 éjszakát állt a hűtőben.
Megjegyzés

Mivel negyedannyit használok és a kieső cukormennyiség hiányozna a massza mennyiségéből, 7 db fehérjéből csináltam. Ha valaki 1:1 arányú édesítőt használ, ott nyilván elég az 5 tojás.