? Amikor a gyerek elkenődik, mert a suliban lemaradt róla…
Gyereknap is volt, meg névnapja is van… anya meg úgyis ráér… akkor jön meglepinek a piskótakocka csokiöntettel.
Persze IR-barátságosítva.
Állítólag ilyen jó levest még sose főztem neki… ?

Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség | adag |
- 6 db tojás (4 teljes tojás plusz 2 fehérje került a piskótába)
- 1 evőkanál negyedannyi (4 ek cukornak megfelelő édesítő)
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 késhegy sütőpor
- 1 csipet só
- 1 késhegy vanília
- 3 evőkanál víz
- 1 liter tej (egyéni szempontok szerint lehet növényi tej, higított tejszín is)
- 2 db tojássárgája
- 1 csomag étcsokis pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1.5 evőkanál negyedannyi (vagy más édesítő, ízlés szerint)
Hozzávalók Piskótakocka
Csokiöntet
| ![]() |
- A sütőt 180 fokra előmelegítettem. 6 tojás fehérjét a csipet sóval nem túl kemény habbá vertem (hogy ne törjön össze a keverésnél), a sárgák közül 2 darabot félretettem az öntethez, a többi 4-et a negyedannyival, vaníliával és vízzel kikevertem. Beleforgattam a sütőporos lisztet, majd apránként összeforgattam a fehérjehabbal, vigyázva hogy ne törjem össze. Sütőpapírral bélelt, magasabb tepsiben vastag piskótát sütöttem (tűpróbáig, kb 25 perc), majd a papírt lehúztam, miután kihűlt kockákra vágtam.
- A pudingport, kakaóport és édesítőt 2 dl tejjel és a 2 tojássárgájával jól elkevertem, majd a többi, gyöngyözésig melegített tejhez adtam. Sűrűsödésig kevergetve melegítettem, majd hűlni hagytam. Tálalásnál egy mélyebb tányérban a piskótakockára mertem.