Piskótakocka csokiöntettel
Mennyiség Előkészítés
6adag 10perc
Sütés/főzés
30perc
Mennyiség Előkészítés
6adag 10perc
Sütés/főzés
30perc
Hozzávalók
Piskótakocka
Csokiöntet
Elkészítés
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítettem. 6 tojás fehérjét a csipet sóval nem túl kemény habbá vertem (hogy ne törjön össze a keverésnél), a sárgák közül 2 darabot félretettem az öntethez, a többi 4-et a negyedannyival, vaníliával és vízzel kikevertem. Beleforgattam a sütőporos lisztet, majd apránként összeforgattam a fehérjehabbal, vigyázva hogy ne törjem össze. Sütőpapírral bélelt, magasabb tepsiben vastag piskótát sütöttem (tűpróbáig, kb 25 perc), majd a papírt lehúztam, miután kihűlt kockákra vágtam.
  2. A pudingport, kakaóport és édesítőt 2 dl tejjel és a 2 tojássárgájával jól elkevertem, majd a többi, gyöngyözésig melegített tejhez adtam. Sűrűsödésig kevergetve melegítettem, majd hűlni hagytam. Tálalásnál egy mélyebb tányérban a piskótakockára mertem.