Mennyiség |
szelet
|
- 6 db tojás
- 200 g cukornak megfelelő édesítő (nálam kb 5 dkg negyedannyi)
- 6 ek liszt (4 tk, 2 fehér liszt)
- 100 g darált dió
- 1 kk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek olaj
- 2 ek víz
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 100 g cukornak megfelelő édesítő (nálam 1 ek negyedannyi)
- 1 ek finomliszt
- 150 g vaj
- 100 g étcsoki
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek puha vaj
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Csokimáz
|
|
- Gyakorlatilag egy diós piskótát készítettem: a tojások fehérjét a sóval és édesítóvel nem túl kemény habbá vertem, a sárgáját a vízzel és olajjal habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporral vegyített lisztet, majd a dióval együtt beleforgattam a fehérje habba. Kivajazott-lisztezett, magasabb falú tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütöttem, hagytam kihűlni.
- A krémhez a pudingport az édesítővel és liszttel elkevertem, majd a tejjel a szokásos módon sűrű pudingot főztem belőle. Miután kihűt, a kihabosított vajhoz kevertem és a tésztára simítottam.
- A csokimázhoz az étcsokit megolvasztottam, majd a kakaóporral és a vajjal elkevertem. A krém tetejét bevontam vele, néhány órára a hűtőbe tettem dermedni. Kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy kicsit, érdemes előző nap elkészíteni. Ha a csokimáz roppanós (nagymamám verziójában krémes maradt, én ezen változtattam picit), ajánlott forrő késsel szeletelni.