Krémes-Diós Kocka

🍰 Volt nekem egy gyerekkori kedvenc sütim. Krémes-diós kocka néven futott. A nagymamám rengetegszer sütötte, eleinte miattam, aztán már a barátaimnak is.
Drága, régi barátnémnek több esze volt nálam és még kamaszként elkérte a receptet. Így nem veszett el és most, sok-sok év után, nagymamám 100. “születésnapjára” IR-esíthettem. 🎂
Print Recipe
Krémes-Diós Kocka
Fogás Desszert
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Csokimáz
Fogás Desszert
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Csokimáz
Elkészítés
  1. Gyakorlatilag egy diós piskótát készítettem: a tojások fehérjét a sóval és édesítóvel nem túl kemény habbá vertem, a sárgáját a vízzel és olajjal habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporral vegyített lisztet, majd a dióval együtt beleforgattam a fehérje habba. Kivajazott-lisztezett, magasabb falú tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütöttem, hagytam kihűlni.
  2. A krémhez a pudingport az édesítővel és liszttel elkevertem, majd a tejjel a szokásos módon sűrű pudingot főztem belőle. Miután kihűt, a kihabosított vajhoz kevertem és a tésztára simítottam.
  3. A csokimázhoz az étcsokit megolvasztottam, majd a kakaóporral és a vajjal elkevertem. A krém tetejét bevontam vele, néhány órára a hűtőbe tettem dermedni. Kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy kicsit, érdemes előző nap elkészíteni. Ha a csokimáz roppanós (nagymamám verziójában krémes maradt, én ezen változtattam picit), ajánlott forrő késsel szeletelni.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük