Krémes-Diós Kocka
Mennyiség
12szelet
Mennyiség
12szelet
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Csokimáz
Elkészítés
  1. Gyakorlatilag egy diós piskótát készítettem: a tojások fehérjét a sóval és édesítóvel nem túl kemény habbá vertem, a sárgáját a vízzel és olajjal habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporral vegyített lisztet, majd a dióval együtt beleforgattam a fehérje habba. Kivajazott-lisztezett, magasabb falú tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütöttem, hagytam kihűlni.
  2. A krémhez a pudingport az édesítővel és liszttel elkevertem, majd a tejjel a szokásos módon sűrű pudingot főztem belőle. Miután kihűt, a kihabosított vajhoz kevertem és a tésztára simítottam.
  3. A csokimázhoz az étcsokit megolvasztottam, majd a kakaóporral és a vajjal elkevertem. A krém tetejét bevontam vele, néhány órára a hűtőbe tettem dermedni. Kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy kicsit, érdemes előző nap elkészíteni. Ha a csokimáz roppanós (nagymamám verziójában krémes maradt, én ezen változtattam picit), ajánlott forrő késsel szeletelni.