Gőzgombóc IR-barát módon

🌞❄️ Ragyog a napsütés, röpködnek a mínuszok, és nekem nagyon hiányzik a hó meg a hegyek… 🏔️ 🎿🇦🇹
Régi kedvenc hütte-ebéd volt a gulyásleves és a gõzgombóc… Mivel utóbbi általában nem kifejezetten IR-barát, évek óta nem ettem. Nade most! Nekiálltam IR-barátságosítani: tk liszttel és negyedannyival készült, cm szilvalekvárral töltve.😋 Legalább ennyi jusson idén a hütte-hangulatból. 😊
Print Recipe
Gőzgombóc
IR-étrend kompatibilis hütte-fíling szilvalekvárral töltve, vaníliaszósszal és mákkal tálalva.
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
gombóc
Hozzávalók
Gőzombócokhoz
Vaníliaszósz
Tálaláshoz
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
gombóc
Hozzávalók
Gőzombócokhoz
Vaníliaszósz
Tálaláshoz
Elkészítés
  1. 3 dl tejben felfuttattam 2.5 dkg élesztőt (itt csaltam annyit, hogy egy csipet cukor ment bele, mert spórolni akartam az idővel, amúgy felfutna anélkül is)
  2. Miután felfutott, 350g tk és 150g sima liszttel, 1 csipet sóval, 1 tojással és kevés negyedannyival lágy tésztát gyúrtam belőle.
  3. Kb 45 perc kelés után feldaraboltam (10 db lett most belőle, de oszthattam volna kisebbekre is), a darabok közepét 1 kanál cm szilvalekvárral (házi verzió, sütőben készült, csak szilva van benne) töltöttem és gombóccá formáztam. Olvasztott vajjal megkentem, 10-15 perc alatt készre gőzöltem (lábosban, pároló betéten)
  4. A vaníllia szószhoz a tejet felmelegítettem, vaníliával és negyedannyival ízesítettem, tojássárgájájával besűrítettem. (használhattam volna vaníliás pudingport is)Tálalásnál mákkal és negyedannyival megszórtam. Gulyásleves volt mellé.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük