Keresés
Close this search box.

Gyerkőcökkel nálunk elmaradhatatlan karácsonyváró móka a mézeskalács sütés… Akarom mondani, mézetlenkalács sütés. 🙂
A lényeg a közös sütögetés, a mindent belengő mézeskalács illatot és a finom ízt pedig úgysem a méz, hanem a fűszerek adják.
Idén ezt a receptet használtuk: gyorsan megvan, nem kell pihentetni, viszont puha és finom:

A lisztet a sütőporral és a fűszerrel elkeverem, a negyedannyit az olvasztott vajhoz keverem, majd a tojásokkal együtt az egészet összegyúrom.
Azonnal lehet nyújtani-szaggatni-sütni, ha kihűlt díszíteni. Utóbbira mi most idő hiányában cukrozott meglodást használtunk, de ezt is lehet IR-barátabbá tenni: olvasztott étcsoki, édesítős fehércsoki, kókuszreszelék, stb…

Jó szórakozást hozzá. 🙂

 

 

 

160_gramm alapok anyagcsere baba CH CHszámolás cukor cukorterhelés diagnózis dúla fogyás Férfi IR GDM GI gyorsCH inzulinrezisztencia IR iretrend IR Nyelviskola IRélet IR és PCOS kivizsgálás lelkipillér nyár PCOS pillérek PoCaKoS PoCaKoS Napló recept reggeli sport szoptatás szénhidrát szülés tapasztalat terhességi diabétesz tünetek vadkovász vajúdás várandósság Ét-rendező édesség élesztőnélkül életmód életmódváltás

A mathbarbara.hu cookie-kat (sütiket) használ!

Oldalam - sok más honlaphoz hasonlóan - Sütiket (cookie-kat) használ a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Te adtál meg számukra, vagy más, általad használt szolgáltatásból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.