Gyerkőcökkel nálunk elmaradhatatlan karácsonyváró móka a mézeskalács sütés… Akarom mondani, mézetlenkalács sütés. 🙂
A lényeg a közös sütögetés, a mindent belengő mézeskalács illatot és a finom ízt pedig úgysem a méz, hanem a fűszerek adják.
Idén ezt a receptet használtuk: gyorsan megvan, nem kell pihentetni, viszont puha és finom:
- 24 dkg tk liszt
- 12 dkg fehér liszt
- 2 tk sütőpor
- 7 dkg vaj
- 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 2 tojás
- 5 dkg negyedannyi (vagy más, ennek megfelelő édesítőszer)
A lisztet a sütőporral és a fűszerrel elkeverem, a negyedannyit az olvasztott vajhoz keverem, majd a tojásokkal együtt az egészet összegyúrom.
Azonnal lehet nyújtani-szaggatni-sütni, ha kihűlt díszíteni. Utóbbira mi most idő hiányában cukrozott meglodást használtunk, de ezt is lehet IR-barátabbá tenni: olvasztott étcsoki, édesítős fehércsoki, kókuszreszelék, stb…
Jó szórakozást hozzá. 🙂
160_gramm alapok anyagcsere baba CH CHszámolás cukor cukorterhelés diagnózis dúla fogyás Férfi IR GDM GI gyorsCH inzulinrezisztencia IR iretrend IR Nyelviskola IRélet IR és PCOS kivizsgálás lelkipillér nyár PCOS pillérek PoCaKoS PoCaKoS Napló recept reggeli sport szoptatás szénhidrát szülés tapasztalat terhességi diabétesz tünetek vadkovász vajúdás várandósság Ét-rendező édesség élesztőnélkül életmód életmódváltás