„Gyors, finom, és a készülődés káosza közepette is fogyasztható reggelik” rovatunk következik. :o)
Kedvenc megoldásaim egyike az IR kompatibilis grissini – mire fotóztam volna, a lelkes kis célközönség már le is csapott rá. :o)
És a recept:
- 300g liszt (esetemben tk tönköly)
- 250g túró
- 50g kovász (nem használok sütőélesztőt ugye, egyébként jó lenne az is)
- 1 ek olívaolaj
- só
- oregano
- én használok bele 1 csepp mézet (jöhetnek a kövek…) és némi C vitamint (aszkorbinsavat), a kelés elősegítésére.
- Majd kb 1,5 dl langyos víz, hogy nem túl ragacsos tésztává álljon össze.
Keleszteni nálam a kenyérgép szokott – dagasztó programon elzümmög magában másfél órát, és az sem baj, ha utána még benne felejtem egy kicsit a tésztát.
Aztán lisztes/olajos kézzel tetszőleges hurkácskákat formázok a tésztából, és mehet sütőpapírral bélelt tepsin a 210 fokos sütőbe.
Rácson (vagy egy korsóba állítva) kihűtöm, és kész is a másnapi reggeli. Összesen van vele talán nettó 20 perc szöszmötölés. Ez után jönne még az a rész, hogy visszamérem és CH-t számolok – mostanra tudom, hogy kb 3-4 db adja ki a reggelim.
Mi magában is szeretjük – általában vágok mellé friss zöldséget – de lehet mártogatni is: padlizsánkrémbe, avokádókrémbe, kőrözöttbe, tonhalkrémbe… kinek mihez van kedve. Egyébként bulikajának sem utolsó, csak figyelni kell rá, mert eteti magát… ;o)
160_gramm
alapok
anyagcsere
baba
CH
CHszámolás
cukor
cukorterhelés
diagnózis
dúla
fogyás
Férfi IR
GDM
GI
gyorsCH
inzulinrezisztencia
IR
iretrend
IR Nyelviskola
IRélet
IR és PCOS
kivizsgálás
lelkipillér
nyár
PCOS
pillérek
PoCaKoS
PoCaKoS Napló
recept
reggeli
sport
szoptatás
szénhidrát
szülés
tapasztalat
terhességi diabétesz
tünetek
vadkovász
vajúdás
várandósság
Ét-rendező
édesség
élesztőnélkül
életmód
életmódváltás