No és akkor még egy recept (már ha lehet ezt egyáltalán annak nevezni), csak hogy a beiglisütés után megmaradt tojásfehérje sorsát is elrendezzük… :o)
Nagyon finom, gyors (kell hozzá vagy 10 perc), minimál CH és még gluténmentes is…
Egyszerű is, mint a faék, biztos hogy jó pár formában fellelhető a neten, én a JustOneCookbook c. japán receptes oldalról (igen, ilyeneket is nézegetek) vettem az ötletet.
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 20g nyírfacukor
- 100g kókuszreszelék
- vanília (vagy vaníliás nyírfacukor…)
- pici só
- 2 kocka étcsoki
Szóval, a megmaradt 4 tojásfehérjét 1 ek nyírfacukorral, pici vaníliával és egy lehelet sóval kemény habbá vertem.
Ebbe a habba beleforgattam 100g kókuszreszeléket és 2 kocka apróra vágott 72%-os étcsokit.
Kanállal sütőpapírra halmoztam, és 170 fokos sütőben megsütöttem.
24 db lett belőle, puha, nyami, Bounty-fíling.
Jóindulatú becsléssel talán 1g számolandó CH/darab (csokimennyiségtől függően), ideális kísérője lehet például egy tejeskávé-gyümölcs uzsonnának, vagy csak úgy ha a CH mennyiség már megvolt, de mégis vágyunk egy falat édesre. És a maradék tojás sem veszett kárba.
Egy baj van vele, hogy most azon agyalok, mit főzzek, amihez csak a sárgája kell… :o)
160_gramm alapok anyagcsere baba CH CHszámolás cukor cukorterhelés diagnózis dúla fogyás Férfi IR GDM GI gyorsCH inzulinrezisztencia IR iretrend IR Nyelviskola IRélet IR és PCOS kivizsgálás lelkipillér nyár PCOS pillérek PoCaKoS PoCaKoS Napló recept reggeli sport szoptatás szénhidrát szülés tapasztalat terhességi diabétesz tünetek vadkovász vajúdás várandósság Ét-rendező édesség élesztőnélkül életmód életmódváltás