Egészséges Életmód Fejlesztés

Közös munkánk fókuszában az életmódod személyre szabott, egyéni fejlesztése áll.
Legyen szó arról, hogy egy már kialakult probléma miatt kell változtatnod az életviteleden, vagy arról, hogy proaktívan szeretnél tenni egészséged megőrzéséért, segítelek a jól-létedet alapvetően meghatározó életmódi területek – a táplálkozás, a sport és a lelki egyensúly –  erősítésében, összehangolásában.

Támogatlak a hosszú távon fenntartható, kiegyensúlyozott, testi-lelki egészségedet szolgáló életmód kialakításában, valamint abban, hogy képes legyél a gyakorlatban is megvalósítani – a mindennapokba átültetni – azt, amit kezelőorvosod, dietetikusod, vagy éppen edződ javasol. 
Ennek érdekében valamelyest ötvöződik a mentorálás és a coachingszemléletű eszköztár, hiszen a válaszokat most nem csak benned keressük: együttműködésünk során ismereteimmel, tapasztalataimmal segítelek eligazodni az életmódváltás szükséges lépései, a szakemberek instrukciói között. 

Miben segíthetek?

Az egészséges életmód általános fejlesztésén kívül kiemelten foglalkozom inzulinrezisztenciával és PCOS-sel, valamint babavállalásra felkészülőkkel, kismamákkal és tudatos életmódra törekvő anyukákkal. Legyél bár kezdő, újrakezdő, vagy megújulásra vágyó életmódváltó, érdemes keresned…

 • ha kiegyensúlyozottan szeretnéd fejleszteni testi-lelki egészséged
 • ha hosszú távon is élhető, szélsőségektől mentes megoldásokat keresel
 • ha  szükséged van valakire, aki melletted áll a változásban, változtatásban
 • aki támogat abban, hogy megértsd az elakadásaid és túljuss rajtuk
 • akinek rálátása van az egészséges életmód területeire és segít ezeket összhangba hozni
 • aki segít eligazodni az egészséges életmódhoz kapcsolódó, sokszor ellentétes információk között
 • aki neked, személyre szólóan segít átültetni a gyakorlatba, amit az orvosod, dietetikusod előírt
 • ha babát terveztek, és szeretnél a kalandra felkészülni
 • ha szeretnéd, hogy információkkal és tapasztalatokkal támogassalak a saját, tudatos döntéseid meghozatalában
 • vagy ha egyszerűen csak többet szeretnél tudni arról, mit tehetsz a magad és családod egészségéért

A megfelelő életmód kialakításának eredményeként olyan – a testi-lelki jól-létedet alapvetően meghatározó – területek fejlődnek és harmonizálódnak, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a stresszkezelés, a pihenés, ezeken keresztül kihatással lehet emberi kapcsolataidra, akár a karrieredre is.

Mi az, amit nem teszek?

Fontos, hogy már az elején tisztázzuk, mi az, amit nem teszek, mert túlmutatna mind a szerepemen, mind tudásomon, felelősségi körömön:

 • Nem helyettesítem sem az orvossal, sem a dietetikussal való konzultációt – ők hivatottak arra, hogy a kezelésedet szakszerűen és felelősen felépítsék!
 • Nem állítok össze terápiát, részletes étrendet, edzéstervet – ez más szakemberek asztala, az enyém a célorientált, gyakorlati megvalósítás.
 • Nem tudlak ezzel az eszköztárral segíteni pszichés, vagy mentális problémák kezelésében – ez is más szakember asztala.
 • Nem hozok döntéseket helyetted – abban támogatlak, hogy a saját, tudatos döntéseidet hozd meg.

Hogyan segíthetek?

A folyamat középpontjában te állsz: az általad választott életmód-célra fókuszálunk, megvizsgáljuk, azonosítjuk a jelen helyzet problémáit, a célod elérését akadályozó tényezőket – legyenek azok bár külső körülmények, vagy belső elakadások, gátlások. Megismerjük a helyzettel, magával a változtatással kapcsolatos érzéseidet, feltérképezzük erőforrásaidat, sratégiát készítünk az elakadás feloldására. Szükség esetén átbeszéljük, kik azok a további szakemberek, akiknek bevonása szükséges lehet céljaid eléréséhez.

Beszélgetéseink során a jelen feladataira és a jövőben elérendő eredményekre koncentrálunk, a múltat csak annyiban érintjük, amennyiben azt a helyzet megértése, az okok feltárása szükségessé teszi – de nem vájkálunk benne, ez egy coachingszemléletű folyamat, nem terápia. A te életed kihívásaira keressük a te lehető legjobb válaszaidat, megoldásaidat a célodat leginkább szolgáló életmód kialakítására.
Partnered, kísérőd vagyok a céljaid felé vezető úton, a jól és jókor feltett kérdések és gondolatébresztő gyakorlatok mellett ismereteimmel, gyakorlati ötletekkel is támogatlak döntéseid meghozatalában és kivitelezésükben. Fontos tudnod azt is, hogy titoktartási kötelezettségem van, az általam is követett etikai szabályokról itt olvashatsz bővebben.


Hogyan jelentkezhetsz?

A konzultációkon, beszélgetéseken való részvétel előzetes egyeztetéshez kötött. A célok eléréséhez szükséges beszélgetések száma, gyakorisága az egyéni élethelyzet, az egészségi állapot, és természetesen maguknak a céloknak a függvénye.

Ha tehát engem szeretnél segítődnek választani, az első lépés, hogy felvedd velem a kapcsolatot.

Az első beszélgetésünk során megismerkedünk, megkeressük a közös hangot. Te elmondod, miben szeretnéd ha a segítségedre lennék, és ez alapján közösen kitűzzük az első célt. Ennek fényében megállapodunk, hogy hány alkalmat szánunk a munkára, milyen időközönként és milyen formában – online, vagy személyesen, netalán csoportosan – fogunk dolgozni rajta, és természetesen pontosítjuk az anyagi kereteket is.

Érdeklődöm!

Mentés

Mentés