Egészség Coaching

A coaching ezen viszonylag új fajta megközelítésnek fókuszában az egészséged személyre szabott, egyéni fejlesztése áll.
Legyen szó arról, hogy egy már kialakult probléma miatt kell változtatnod az életviteleden, vagy arról, hogy proaktívan szeretnél tenni egészséged megőrzéséért, segítelek a jól-létedet alapvetően meghatározó életmódi területek – a táplálkozás, a sport és a lelki egyensúly –  erősítésében, összehangolásában.

Egészség coach-ként a hosszú távon fenntartható, kiegyensúlyozott, testi-lelki egészségedet szolgáló életmód kialakításában támogatlak, valamint abban, hogy képes legyél a gyakorlatban is megvalósítani – a mindennapokba átültetni – azt, amit kezelőorvosod, dietetikusod, vagy éppen edződ javasol. 
Ennek érdekében valamelyest ötvöződik a mentorálás és a coaching eszköztára, hiszen a válaszokat most nem csak benned keressük: együttműködésünk során ismereteimmel, tapasztalataimmal segítelek eligazodni az életmódváltás szükséges lépései, a szakemberek instrukciói között. 

Miben segíthetek egészség coach-ként?

Az egészséges életmód általános fejlesztésén kívül kiemelten foglalkozom inzulinrezisztenciával és PCOS-sel, valamint babavállalásra felkészülőkkel, kismamákkal és tudatos életmódra törekvő anyukákkal. Legyél bár kezdő, újrakezdő, vagy megújulásra vágyó életmódváltó, érdemes keresned…

 • ha kiegyensúlyozottan szeretnéd fejleszteni testi-lelki egészséged
 • ha hosszú távon is élhető, szélsőségektől mentes megoldásokat keresel
 • ha élethelyzeted egészségügyi kihívás elé állít, amire a személyes válaszaid keresed
 • ha  szükséged van valakire, aki melletted áll a változásban, változtatásban
 • aki támogat abban, hogy megértsd az elakadásaid és túljuss rajtuk
 • akinek rálátása van az egészséges életmód területeire és segít ezeket összhangba hozni
 • aki segít eligazodni az egészséges életmódhoz kapcsolódó, sokszor ellentétes információk között
 • aki neked, személyre szólóan segít átültetni a gyakorlatba, amit az orvosod, dietetikusod előírt
 • ha babát terveztek, és szeretnél a kalandra felkészülni
 • ha kisbabát vársz, és ezer kérdés kavarog benned
 • vagy csak jó lenne valakivel megosztani a gondolataid, együtt felkészülni a pici érkezésére
 • ha már megszületett a babád, és újdonsült anyaként jól esne beszélgetni, ha támogatásra van szükséged új, közös életmódotok kialakításában
 • ha szeretnéd, hogy információkkal és tapasztalatokkal támogassalak a saját, tudatos döntéseid meghozatalában
 • vagy ha egyszerűen csak többet szeretnél tudni arról, mit tehetsz a magad és családod egészségéért

Az egészség coaching folyamatának eredményeként olyan – a testi-lelki jól-létedet alapvetően meghatározó – területek fejlődnek és harmonizálódnak, mint a táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a stresszkezelés, a pihenés, de kihatással van emberi kapcsolataidra, akár a karrieredre is.

Mi az, amit nem teszek?

Fontos, hogy már az elején tisztázzuk, mi az, amit egyészség coach-ként nem teszek, mert túlmutatna mind a szerepemen, mind tudásomon, felelősségi körömön:

 • Nem helyettesítem sem az orvossal, sem a dietetikussal való konzultációt – ők hivatottak arra, hogy a kezelésedet szakszerűen és felelősen felépítsék!
 • Nem állítok össze terápiát, részletes étrendet, edzéstervet – ez más szakemberek asztala, az enyém a célorientált, gyakorlati megvalósítás.
 • Nem hozok döntéseket helyetted – abban támogatlak, hogy a saját, tudatos döntéseidet hozd meg.

Hogyan segíthetek Egészség coach-ként?

Hasonlóan a life coaching folyamatához, a középpontban most is te állsz: az általad választott egészség-célra fókuszálunk, megvizsgáljuk, azonosítjuk a jelen helyzet problémáit, a célod elérését akadályozó tényezőket – legyenek azok bár külső körülmények, vagy belső elakadások, gátlások. Megismerjük a helyzettel, magával a változtatással kapcsolatos érzéseidet, feltérképezzük erőforrásaidat, sratégiát készítünk az elakadás feloldására. Az egészség coaching is egy önismereti utazás, melynek során az érzelmi, lelki fejlődés mellett kiemelt figyelmet kap a fizikai állapot javítása.

Beszélgetéseink során a jelen feladataira és a jövőben elérendő eredményekre koncentrálunk, a múltat csak annyiban érintjük, amennyiben azt a helyzet megértése, az okok feltárása szükségessé teszi – de nem vájkálunk benne, a coaching nem terápia. A te életed kihívásaira keressük a te lehető legjobb válaszaidat, megoldásaidat az egészség-célodat leginkább szolgáló életmód kialakítására.
Egészség coach-ként partnered, kísérőd vagyok a céljaid felé vezető úton, a jól és jókor feltett kérdések és gondolatébresztő gyakorlatok mellett ismereteimmel, gyakorlati ötletekkel is támogatlak döntéseid meghozatalában és kivitelezésükben. Fontos tudnod azt is, hogy titoktartási kötelezettségem van, a coaching etikai szabályairól itt olvashatsz bővebben.

Hogyan jelentkezhetsz Egészség coachingra?

A coaching alkalmakat, beszélgetéseket üléseknek nevezzük, az ezeken való részvétel előzetes egyeztetéshez kötött. A célok eléréséhez szükséges ülések száma, gyakorisága az egyéni élethelyzet, az egészségi állapot, és természetesen maguknak a céloknak a függvénye.

Ha tehát engem szeretnél segítődnek választani, az első lépés, hogy felvedd velem a kapcsolatot.

Az első beszélgetésünk során megismerkedünk, megkeressük a közös hangot. Te elmondod, miben szeretnéd ha a segítségedre lennék, és ez alapján közösen kitűzzük az első célt. Ennek fényében megállapodunk, hogy hány alkalmat szánunk a munkára, milyen időközönként és milyen formában – online, vagy személyesen, netalán csoportosan – fogunk dolgozni rajta, és természetesen pontosítjuk az anyagi kereteket is.

Érdeklődöm!

Mentés

Mentés