Inzulinrezisztencia és PCOS Mentor

Inzulinrezisztens (azaz IR-es) és PCOS-es vagyok, egy a “régi motorosok” közül. Életem nagyobb részében – bő 20 éve – ezek ketten az útitársaim. Az idők folyamán volt alkalmam sok mindent látni, személyesen és mások példáján keresztül is megtapasztalni – a mélypontoktól eljutni egy jó életminőségig, a tünetek csökkenéséig, a gyógyszerek elhagyásáig és a gyermekeim születéséig.

Ahogy egyre többet tanultam önmagamról és az állapotomról, észrevettem, hogy “ahová lépek, ott IR-es terem”. Látva, hogy hányan vagyunk érintettek, és hogy mennyit tud segíteni már néhány alapvető információ is, kezdtem jobban elmélyedni az elméleti és gyakorlati tudnivalókban, hogy szervezettebb formában is segíthessem a sorstársak útját. 2013-ban, az egykori PCOS Szívügy Alapítvány munkatársaként kezdtem támogatói tevékenységem – a fórumokon kívül főleg az újonnan diagnosztizáltaknak, a kismamáknak és a családtagoknak tartott rendezvényeken, később a PCOS Ösztöndíj Program egyik mentoraként találkozhattak velem a hozzánk fordulók -, amit a blogolás követett.

Miben segíthetlek mentorodként?

Szembenézni az új élethelyzet kihívásaival – akár megvan már a diagnózis, akár még csak a tünetek és a gyanú – sokak számára félelmetes. Néha azért, mert tombolnak a tünetek és nem tudjuk még, hogyan lesz majd jobb. Néha azért, mert épp egész más terveink voltak – például babázni készültünk -, mikor kiderült, hogy van még mit rendbe tenni. Néha azért, mert túl kevés magyarázatot kapunk, és azt sem tudjuk, mit is kérdezzünk. Néha pedig azért, mert nem látjuk, hogyan is fog a sokféle információ, instrukció egésszé összeállni, hogyan lesz mindebből egy élhető, új rend.

Ilyenkor sokat segít, ha van melletted valaki, aki mindezen maga is keresztül ment, így könnyebben megérti a nehézségeidet és segíteni tud átlendülni az elakadásokon. Aki nem csak könyvből tanulta, hogy mit miért és hogyan lenne célszerű csinálni.
Az egész folyamat gördülékenyebbé tehető, az életmódváltás sikeresebb lehet, ha nem maradsz magadra. A szakemberekkel való kommunikációd, együttműködésed is hatékonyabb lehet, ha a velük való konzultációk között is van aki kísér, van kitől kérdezni, gyakorlati tanácsot kérni, vagy egyszerűen csak van, aki meghallgat. 
Természetesen ugyanez igaz akkor is, ha nem vagy már egészen az út elején, ha vannak már sikereid, kudarcaid is.


Inzulinrezisztencia és PCOS Mentorként lehetőség nyílik rá, hogy coachingszemléletű kíséréseden túl, tudásomat és tapasztalataimat megosztva informatív és érzelmi támogatást nyújtsak a számodra, gyakorlati ötletekkel segítselek a javulás felé vezető utadon. Lehetsz teljesen kezdő, vagy újrakezdő életmódváltó,  babára vágyó, vagy esetleg már kismama, újdonsült anyuka –  érdemes keresned,

 • ha gyanakszol, hogy problémáid hátterében inzulinrezisztencia, esetleg PCOS állhat, de nem tudod merre indulj
 • ha nem rég tudtad meg, hogy érintett vagy, és szeretnéd ha segítenék eligazodni az új helyzetben
 • ha megijeszt a diagnózis – vagy amit hallottál, olvastál – és választ szeretnél kapni a kérdéseidre
 • ha jó lenne egy tapasztalt sorstárssal átbeszélni, hogy mindez mit is jelent, mire számíthatsz, mik a teendőid
 • ha már elkezdtél tájékozódni, de túl sok az információmorzsa, esetleg elvesztél az ellentmondások között
 • ha gyakorlati ötletekre, tudnivalókra van szükséged ahhoz, hogy át tudd ültetni a mindennapjaidba, amit az orvosod, dietetikusod, edződ javasol
 • ha szeretnéd, hogy információkkal és tapasztalatokkal támogassalak a saját, tudatos döntéseid meghozatalában
 • ha már megpróbáltad, de egyedül nem megy
 • ha támogatásra van szükséged, hogy a környezeted is elfogadja új életmódod
 • ha szeretted IR-ben, PCOS-ben érintett és tudni szeretnéd, hogyan támogathatod
 • ha az élet úgy hozta, hogy angol, vagy német nyelven van szükséged a támogatásra

Hogyan jelentkezhetsz mentorálásra?

A beszélgetéseken való részvétel előzetes egyeztetéshez kötött, számuk és gyakoriságuk az egyéni élethelyzet és a mentorálás céljának a függvénye.
H
a tehát engem szeretnél segítődnek választani, az első lépés, hogy felvedd velem a kapcsolatot.

Az első beszélgetésünk során megismerkedünk, megkeressük a közös hangot. Te elmondod, miben szeretnéd ha a segítségedre lennék, és ez alapján megállapodunk a részletekben: hogy nagyjából hányszor, milyen időközönként és milyen formában – on-line, vagy személyesen, netalán csoportosan – fogunk beszélgetni, és természetesen pontosítjuk az anyagi kereteket is.

Érdeklődöm!

Mentés

Mentés

Képek forrása: