Túrófánkok IR verzióban

Facebookpinterestlinkedin

Farsangi hangulatban – mai pillanatkép a konyhámból :o)

Ez már a második adag, az előző tegnap este viharos sebességgel vált múltidővé, így – bár a gyerkőcöt leginkább a lekvár része nyűgözte le – azért ma újrasütöttem a fánkokat is. Biztos, ami biztos…
Több neten fellelhető alapreceptet átnézve, a szükséges cserék után a következőre jutottam:

  • 250g túró
  • 4 tojás
  • 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt*
  • 2 ek nyírfacukor
  • 1 ek sütőrum
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

*lehet, hogy csak én vagyok olyan elvetemült, hogy 100% tk lisztet használjak bele, de nálunk senki sem panaszkodott – óvatosabbak nyugodtan keverhetik a szokásos 70-30 arányig sima liszttel.

A hozzávalókat egy tálban botmixerrel összedolgoztam, kiskanállal a forró kókuszolajba adagoltam és aranybarnára sütöttem. A tetejére vaníliás nyírfaporcukor került (vagyis a nyírfacukor, a vanília és a kávédaráló találkozásának ereménye), mellé pedig higított házi baracklekvár – természetesen ez is cukor nélküli. Az egész történet a hozzávalók előszedésétől a sütés utáni szellőztetésig alig fél óra alatt megvan, szóval ha valakinek hiányzik egy kis fánk a vasárnap délutánjából, még nem késő nekikezdeni.

Gyors fejszámolással…az egész tálban van kb 80g (lassú) CH – szóval még a (gyors) lekvárba mártogatva is egész barátságos. (Egy jópont a bő olajban sütésnek: a kalória tartalma nem lesz tőle karcsú, de legalább az is lassít a CH felszívódásán.)

 

Facebookpinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük