Reggelik 1.-Grissini

Facebookpinterestlinkedin
“Gyors, finom, és a készülődés káosza közepette is fogyasztható reggelik” rovatunk következik. :o)
Kedvenc megoldásaim egyike az IR kompatibilis grissini – mire fotóztam volna, a lelkes kis célközönség már le is csapott rá. :o)
És a recept:
  • 300g liszt (esetemben tk tönköly)
  • 250g túró
  • 50g kovász (nem használok sütőélesztőt ugye, egyébként jó lenne az is)
  • 1 ek olívaolaj
  • oregano
  • én használok bele 1 csepp mézet (jöhetnek a kövek…) és némi C vitamint (aszkorbinsavat), a kelés elősegítésére.
  • Majd kb 1,5 dl langyos víz, hogy nem túl ragacsos tésztává álljon össze.
Keleszteni nálam a kenyérgép szokott – dagasztó programon elzümmög magában másfél órát, és az sem baj, ha utána még benne felejtem egy kicsit a tésztát.
Aztán lisztes/olajos kézzel tetszőleges hurkácskákat formázok a tésztából, és mehet sütőpapírral bélelt tepsin a 210 fokos sütőbe.
Rácson (vagy egy korsóba állítva) kihűtöm, és kész is a másnapi reggeli. Összesen van vele talán nettó 20 perc szöszmötölés. Ez után jönne még az a rész, hogy visszamérem és CH-t számolok – mostanra tudom, hogy kb 3-4 db adja ki a reggelim.
Mi magában is szeretjük – általában vágok mellé friss zöldséget – de lehet mártogatni is: padlizsánkrémbe, avokádókrémbe, kőrözöttbe, tonhalkrémbe… kinek mihez van kedve. Egyébként bulikajának sem utolsó, csak figyelni kell rá, mert eteti magát… ;o)
 
Facebookpinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük