Egy elmélet születése és pálfordulása – avagy mi a baj az ápdéttel?

Facebookpinterestlinkedin

Kis blogom alig több, mint egy éves működése alatt is többször megesett már, hogy nem bírtam szó nélkül hagyni a hazai táplálkozásáltudomány mainstream gurujának egy-egy felszólalását. Tettem ezt hol finomabban, mint a zabpehelyről zagyválásnál, hol kicsit cinikusabban, mint a szaharotoxis felfedezésekor…

Tekintettel az újra és újra ismétlődő kérdésekre, rászántam fél órát az életemből, hogy kigyűjtsek pár idevágó gyöngyszemet. Magyarázza el ő maga nektek, hogy IR mellett (főleg) miért NEM ajánlom.
Át is adom a szót – figyeljétek a dátumokat is:

Ez alól a poszt alól IR/vércukorszint/fogyás témában akár csak minimálisan is járatosaknak külön a figyelmébe ajánlom, rendszeres táplálkozás jeligére:

Ugyanezen poszt alól:

Hümm, hümm…erre még visszatérünk. Had meséljen tovább:

 

Nem sokkal később, a piaci rés megsejtése után valamivel:

És akkor most mi is a helyzet a szénhidrátokkal?
Ugyan a glikémiás indexen lovagolást sosem értettem, de itt még legalább a közelében jártunk a minőségi éhezés elkerülésének:

….

Nade Norbi tudománya dinamikusan fejlődik, innen nem kellett alig 1-2 év és – ugye emlékeztek még fentebb a fruktózra? És arra, hogy ő nem fog többé kritizálni? :o)

(Ahogy a felsorolást elnézzük, ne is együnk mást, csak sajátmárkás cuccokat – ugye.)

A következtetések levonását mindenkinek meghagyom, tegye ki-ki ízlése és képességei szerint.
Mindenki döntse el magának, hogy ha Norbi 2 év múlva rájön, hogy gebasz van, kevés az a 60g CH és egyszerűen majd elkezd mást kántálni, az mennyire fogja vígasztalni kifingott anyagcseréjű híveit?

Végezetül: igen, tudom, sokakat lefogyasztott.

1. Vajon többeket, mint sok hiteles szakember tette volna, ha hasonló marketing költségvetéssel működik?

2. A munkatáborokban se nagyon voltak kövér emberek. Keveset is ettek, sokat is mozogtak, le is fogytak – aztán egészségesek mégse annyira lettek.

És hogy mi kell még ennek az országnak, hogy segíteni lehessen? Agy.

Hogy meddig úr még a profit az egészséggel szemben? Igen…pont ezt kérdezem én is.

Facebookpinterestlinkedin

3 Comments

  1. Korrekt! Egyetlen dolgot nem ertek, hogy miert hisz meg barki is ennek az embernek? (a hozsannazo fanok az oldalan mindent alulmulnak)

  2. Én még emlékszem arra, amikor éppen a stevia ellen beszélt, akkor azt bizonygatta, hogy használata nem megengedett az EU-ban (azóta tudom, hogy stevia létezik, mert rákerestem több EU-s országban).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük