Bevezető

Facebookpinterestlinkedin

Ez is eljött: tollat – akarom mondani, billentyűzetet- ragadtam, pedig sokáig ellenálltam a kísértésnek. Mostanra viszont megérett bennem az elhatározás, hogy nekiugrom a feladatnak: megpróbálom valamelyest rendszerezve, összefüggéseiben magyarázva összeszedni a tudnivalókat inzulinrezisztenciáról, PCOS-ről, ezek vonzatairól és a kezelésükről.

Inzulinrezisztencia és PCOS… Az utóbbi időben egyre többet hallunk róluk. Csak sajnos még mindig nem eleget, vagy épp nem azt, amit kellene. Lényegében a nagyon jó dolgoktól a nettó baromságig terjednek a fellelhető információk.

Pedig nem elszigetelt jelenségről van szó, ami talán érint valakit, akit egy ismerősünk ismerőse látott már… Nem. Ha csak a saját, szűk ismeretségi körömből indulok ki (és nem veszem figyelembe azt a párezer embert, akikkel már a téma miatt kerültem kapcsolatba), akkor is durva az arány. Azoké is, akiket már diagnosztizáltak, és azoké is, akiket még nem, pedig megvannak a jelek. Nyomát férfiaknál és nőknél is a legkülönfélébb egészségügyi nyavaják – pl. elvesztett (vagy meg sem fogant) kisbabák, leadhatatlan túlsúly, vagy épp kóros soványság -, kihullott frizurák és egyéb esztétikai nyűgök jelzik.

Egy olyan állapot nyomát, ami miatt – ha felismernénk és megtennénk a szükséges lépéseket -, nem kellene tönkremenni…Sőt, igen jó életet lehetne élni.

A tervezett “házirend” a következő: olvass, értelmezz, gondolkozz, kérdezz. Ha tudok, válaszolok. Ha nem tudok, azt megmondom, esetleg azt is, hogy ki tudhat segíteni.

Facebookpinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük