Az ötödik pillér

Facebookpinterestlinkedin

Nem, nem maradtál le semmiről, a PCOS és az IR kezelését még mindig 4 pillérre építjük: az étrendre, a sportra, az esetleges gyógyszeres kezelésre és a lelki pillérre. Utóbbi inkább tekinthető az alapnak: ha ott nincs rend, borul az összes többi.

A blog neve egy nagyon kedves barátnőm agyszüleménye, aki inkább poénnak szánta az ötletet, nekem mégis megtetszett. A négy pillér ugyanis a testtel és a lélekkel foglalkozik. De ott van még a szellem is, az értelem, aminek meg kell értenie, mi történik vele, meg kell tanulnia kezelni a megváltozott helyzetet, meg kell hoznia a maga döntéseit – így lesz a másik négy pillér egy összefogott rendszer. Nálam legalábbis ez a helyzet.

Ahhoz, hogy valaki teljes életet tudjon élni IR-rel, vagy PCOS-sel, tanulnia kell. Sokat. Magáról és a világról is. Ezt nem lehet megspórolni, senki sem képes helyettünk arra, amire mi magunk, ha használjuk az agyunkat… A leghatékonyabb eszközünk egymás segítésére pedig az információ. Ez adja meg a lehetőséget, hogy az érintettek a kezükbe vehessék az életüket.

 

 

(Kép a BoldogságProjekt oldaláról)

Facebookpinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük