Reggelik 2. – Kakaóscsiga

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Gyerkőcnél kitört a kakaóscsiga őrület, így aztán nekiálltam sütni…

Ez a recept nem azt hivatott bemutatni, hogy mekkora zseni vagyok a konyhában. Arra viszont jó példa, hogy akkor sem kell ledobni az ékszíjat, ha történetesen IR-esek vagyunk: a legtöbb recept némi hozzávaló cserével és rutinnal vígan használható tovább.
Ezt a verziót is gugli barátom mutatta, kis átalakítás után ment is a sütőbe:

A tésztához összedolgoztam (botmixerrel)
– 250 g túrót
– 60 g nyírfacukrot
– 0,5 dl tejet
– 5 ek kókuszolajat
Majd ebbe a masszába gyúrtam bele
– 250 g tk tönkölylisztet
– Csipet sóval és
– 1/2 csomag sütőporral elkeverve

Kinyújtottam kb ujjnyi vastagra, majd megkentem kókuszolajjal, és megszórtam 3 ek kakaópor és 3 ek nyírfacukor keverékével, amit előtte kávédarálóban összeeresztettem, hogy ne legyen szemcsés a cukor…

Felteker, szeletel, csiguszokat még egy pici tejjel megken… 180 fokra előmelegített sütőben megsüt.
Az egész adagra 205 g CH-t számoltam, ez osztandó a csiguszok számával… (A túrót nem számoltam bele, mivel egy adagba nem jut több, mint 100g)

Fotózni az utolsó darabokat tudtam mielőtt eltűntek volna. Megyek utángyártani, lesz fahéjas is. 🙂 És a tejet ezúttal hígított tejszínre cserélem, így akár reggelire is mehet.

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.