Reggelik 3. – Pizzás csiga

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Ha már kitört a mindenféle csigabiga őrület gyerek fronton, én se bírtam magammal és összedobtam egy pizzás verziót. Reggelire általában amúgy is jobban csúsznak a sós ízek nálam, és persze a család többi tagja sem tiltakozott az ötlet ellen. :o)

Az alaptészta maradt ugyanaz, csak épp kikerült belőle a nyírfacukor, helyette picivel több só és egy nagy csipet oregano került bele:

Összedolgoztam tehát (botmixerrel)
– 250 g túrót
– 1-2 csipet sót
– 0,5 dl tejet (ha nagyon pontosan be akarom tartani az előírásokat, akkor higított tejszínt)
– 5 ek kókuszolajat
Majd ebbe a masszába gyúrtam bele
– 250 g tk tönkölylisztet
– 1 nagy csipet oreganoval és
– 1/2 csomag sütőporral elkeverve

Kinyújtottam kb ujjnyi vastagra, majd megkentem paradicsomszósszal:
2-3 ek sűrített paradicsom, (ami igen, gyors CH-nak számít, de ennyi zsíradék mellett ilyen arányokkal nálam nem okoz gondot reggelire sem – ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia), oregano, bazsalikom és pici só került bele. Majd mindezt jól megszórtam reszelt sajttal.

Felteker, szeletel, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztat … 180 fokra előmelegített sütőben megsüt.
A CH szempontból ebben a felállásban számolandó a liszt és – ha azt használtunk – a tej, valamint a sűrített paradicsom, a végeredmény a felhasznált mennységtől függ és az lesz osztandó természetesen a csiguszok számával.

Nekünk nagyon ízlett, és azért is külön örülök, mert ezt a tésztát ha simán kinyújtom, pizza alapként is használhatom. A sütőélesztő intolerancia miatt nálunk off, a kovászomat meg szegényt éhenhalasztottam, újat indítani pedig még nem volt időm, ezért egy ideje hiányállapot volt pizza-ügyileg… De most örülés van. :o)

 

 

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.