Epres-Mascarponés piskóta rolád – IR barát módon
A süti mértékkel fogyasztva IR étrendbe illeszthető, teljes kiőrlésű liszttel és hozzáadott cukor nélkül készül – a tejszín és a mascarpone miatt viszont nem elhanyagolható a kalória tartalma, vegyétek ezt is figyelembe!
Mennyiség Előkészítés
12szelet 20perc
Sütés/főzés Pihentetés
15perc 3óra
Mennyiség Előkészítés
12szelet 20perc
Sütés/főzés Pihentetés
15perc 3óra
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tojásokat ketté választom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a nyírfacukorral, liszttel és sütőporral simára keverem, majd a két masszát óvatosan összeforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítem kb ujjnyi vastagon és 180 C-ra előmelegített sütőben halvány barnára sütöm. Még melegen lehúzom róla a sütőpapírt, vigyázva, hogy ne szakadjon el a piskótalap, majd visszafektetem a papírra és feltekerem, így hagyom kihűlni.
  2. A krémhez a tejszínt a nyírfacukorral és vaníliával habbá verem, egy részét (kb 100g) félreteszem, a mascarpone-t és a szörpöt/lekvárt óvatosan a maradék tejszínhabba keverem. A megmosott eprekből néhány szemet félreteszek a díszítéshez, a többit apró darabokra vágva a krémbe keverem.
  3. A kihűlt piskótatekercset megtöltöm a krémmel, majd egy megfelelő tálra helyezem. Kívülről a félretett tejszínhabban beborítom és a félretett eprekkel díszítem. Tálalás előtt néhány órát a hűtőben pihentetem.
Megjegyzés

Nagyjából 180g szénhidrátot számoltam a roládra, ez oszlik a szeletek számával.