Proaktív Life Coaching

A life coaching voltaképp egy önismereti utazás, melyre meghatározott céllal indulunk. A jelen megoldandó feladataira és azok jövőbeli megoldásaira koncentrálunk, miközben új meglátásokat, támpontokat találsz az elakadásaid mélyebb megértéséhez, így a lehetséges feloldásaikhoz is. A coaching segítségével új szemszögből láthatod az élethelyzeted, tisztázhatod érzéseidet és bármilyen nehézségről legyen is szó, segít megtalálni a saját megoldásaid, megkeresni a feléjük vezető személyes utadat, inspirálva a sikerhez szükséges változásokat, változtatásokat.
Utóbbira utal a proaktív jelző is. A proaktivitás alapvetően a helyzetek feletti irányítás vállalását jelenti – ahelyett, hogy csak igazodnánk a kialakult helyzethez, vagy várnánk az eseményekre, mi magunk idézzük elő a változásokat, alakítjuk az életünket..

Maga a folyamat személyre szabott, vezetett segítő beszélgetések – és gyakorlatok – sorozata, melyben a coach kísérőd, útitársad. Szerepe sok szempontból hasonló a sportedző munkájához – innen is ered az elnevezés -, hiszen ahogy az edző is személyre szólóan igyekszik kihozni a lehető legjobbat az egyes sportolókból, úgy a coach is ezt teszi. Mind az edző, mind a coach alapvetően a személyes képességeket, meglévő erősségeket azonosítja és fejleszti, ezzel segítve a továbblendülést, az elakadások, problémák megoldását.

Miben segíthetek Life Coach-ként?

Néhány példa arra, hogy mely területeken segíthet a life coaching:

  • Énkép és tudatosság fejlesztése
  • Szerepeink megélése, összehangolása
  • Önállósággal, életvezetéssel kapcsolatos elakadások
  • Kommunikációs nehézségek
  • Kapcsolódások, társas kapcsolatok problémái
  • Párkapcsolati kérdések
  • Családi kapcsolatok nehézségei (szülőkkel, gyermekekkel való kapcsolatok)
  • Stressz kezelése
  • Munkahelyi és karrier kérdések
  • Konfliktuskezelés fejlesztése

A coaching folyamat eredményeként nem csak azok a területek fejlődnek, amelyek az aktuálisan kitűzött célhoz szorosan kapcsolódnak. Az újonnan kialakuló megküzdési stratégiák, a megoldásközpontú gondolkodásmód beépül a mindennapjainkba, gördülékenyebbé és hatékonyabbá téve a nehézségekre adott reakcióinkat, az elakadásokon való túljutást.

Hogyan segíthetek Life Coach-ként?

Az első beszélgetés alkalmával kibontjuk a helyzetet, amit hozzám hoztál – vagy ami hozzám hozott -, kitűzzük a célt, ami felé el szeretnél indulni. A folyamat során azonosítjuk azokat a tényezőket, amelyek eddig gátoltak a cél elérésében, megkeressük az erőforrásokat, melyek segítségedre lehetnek, megismerjük a helyzettel kapcsolatos érzéseidet, stratégiát készítünk az elakadás feloldására.

Beszélgetéseink során a jelen feladataira és a jövőben elérendő eredményekre koncentrálunk, a múltat csak annyiban érintjük, amennyiben azt a helyzet megértése, az okok feltárása szükségessé teszi – de nem vájkálunk benne, a coaching nem terápia. A te életed kihívásaira keressük a te lehető legjobb válaszaidat, megoldásaidat –  a coaching tehát nem is tanácsadás.

Coach-ként partnered, kísérőd vagyok a céljaid felé vezető úton, jól és jókor feltett kérdésekkel, gondolatébresztő gyakorlatokkal támogatlak döntéseid meghozatalában és a változásban. Fontos tudnod azt is, hogy titoktartási kötelezettségem van, a coaching etikai szabályairól itt olvashatsz bővebben.

Hogyan jelentkezhetsz Proaktív Life coachingra?

A coaching alkalmakat, beszélgetéseket üléseknek nevezzük, az ezeken való részvétel előzetes egyeztetéshez kötött. A célok eléréséhez szükséges ülések száma, gyakorisága az egyéni élethelyzet,, és természetesen maguknak a céloknak a függvénye.

Ha tehát engem szeretnél segítődnek választani, az első lépés, hogy felvedd velem a kapcsolatot.

Az első beszélgetésünk során megismerkedünk, megkeressük a közös hangot. Te elmondod, miben szeretnéd ha a segítségedre lennék, és ez alapján közösen kitűzzük az első célt. Ennek fényében megállapodunk, hogy hány alkalmat szánunk a munkára, milyen időközönként és milyen formában – online, vagy személyesen, netalán csoportosan – fogunk dolgozni rajta, és természetesen pontosítjuk az anyagi kereteket is.

 

Érdeklődöm!

 

 

Mentés

Mentés