Nyusziváró répatorta

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

IR-kompatibilis verzió, ráadásul lassú CH. Egy kedves barátnőm receptje, picit módosítva – köszönet érte!

  • 4db tojás
  • 100g nyírfacukor
  • 1 késhegy vanília
  • 1 kk fahéj
  • 200g tk tönkölyliszt
  • 100g sima tönkölyliszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 4db kicsi répa lereszelve (kb 200-250g)
  • 1kk sütőpor
  • 100g durvára tört dió

A tojás sárgáját a nyífacukorral habosra kevertem, hozzáadtam mindent, majd a habbá vert fehérjéket is óvatosan hozzáforgattam. 180 C-on tűpróbáig sütöttem.
A tetejére narancsos mascarpone krém került (mascarpone, narancslé, pici vanília, nyírfacukor és citromhéj), látványelemnek – mert a gyerekem imád pepecselni vele – pedig dekorcukor (igen, cukor), amit teljes lelki nyugalommal a tányér szélén lehet hagyni. ;o)

Kb 300g CH az egész torta. (A kalóriatartalma azért így dióval, mascarponeval, stb nem kevés, érdemes ezt is észben tartani.)

Boldog Nyulat mindenkinek! :o)

 

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.