


Gyerkőcökkel nálunk elmaradhatatlan karácsonyváró móka a mézeskalács sütés… Akarom mondani, mézetlenkalács sütés. 🙂
A lényeg a közös sütögetés, a mindent belengő mézeskalács illatot és a finom ízt pedig úgysem a méz, hanem a fűszerek adják.
Idén ezt a receptet használtuk: gyorsan megvan, nem kell pihentetni, viszont puha és finom:
- 24 dkg tk liszt
- 12 dkg fehér liszt
- 2 tk sütőpor
- 7 dkg vaj
- 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 2 tojás
- 5 dkg negyedannyi (vagy más, ennek megfelelő édesítőszer)
A lisztet a sütőporral és a fűszerrel elkeverem, a negyedannyit az olvasztott vajhoz keverem, majd a tojásokkal együtt az egészet összegyúrom.
Azonnal lehet nyújtani-szaggatni-sütni, ha kihűlt díszíteni. Utóbbira mi most idő hiányában cukrozott meglodást használtunk, de ezt is lehet IR-barátabbá tenni: olvasztott étcsoki, édesítős fehércsoki, kókuszreszelék, stb…
Jó szórakozást hozzá. 🙂


