Mézetlenkalács

Facebookpinterestlinkedin

Gyerkőcökkel nálunk elmaradhatatlan karácsonyváró móka a mézeskalács sütés… Akarom mondani, mézetlenkalács sütés. 🙂
A lényeg a közös sütögetés, a mindent belengő mézeskalács illatot és a finom ízt pedig úgysem a méz, hanem a fűszerek adják.
Idén ezt a receptet használtuk: gyorsan megvan, nem kell pihentetni, viszont puha és finom:

  • 24 dkg tk liszt
  • 12 dkg fehér liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 7 dkg vaj
  • 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 5 dkg negyedannyi (vagy más, ennek megfelelő édesítőszer)

A lisztet a sütőporral és a fűszerrel elkeverem, a negyedannyit az olvasztott vajhoz keverem, majd a tojásokkal együtt az egészet összegyúrom.
Azonnal lehet nyújtani-szaggatni-sütni, ha kihűlt díszíteni. Utóbbira mi most idő hiányában cukrozott meglodást használtunk, de ezt is lehet IR-barátabbá tenni: olvasztott étcsoki, édesítős fehércsoki, kókuszreszelék, stb…

Jó szórakozást hozzá. 🙂

 

 

 

Facebookpinterestlinkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük